Geen onderdeel van een categorie

COVID-19 (België)

By maart 19, 2020 No Comments

Beste klant,

Bij Alcon blijven we uiterst waakzaam betreffende de verder ontwikkelende COVID-19-situatie in de BENELUX. Onze hoogste prioriteit ligt bij het beschermen van de gezondheid en veiligheid van jullie, onze klanten, maar natuurlijk ook uw klanten en onze medewerkers. Terwijl we ook continuïteit wensen te garanderen voor u en uw klanten die op onze producten vertrouwen. We blijven ons houden aan de laatste richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) met betrekking tot dit volksgezondheidsprobleem. Graag geven we u meer inzicht rond hoe we momenteel werken:

Klantendienst & ondersteuning

Wegens het verplicht sluiten van optiekzaken levert ons verkoopteam momenteel accountbeheer op afstand in plaats van persoonlijke gesprekken. We blijven ons volledig inzetten om op flexibele wijze de nodige services te voorzien met minimale verstoring. Naast uw Business Development Manager blijven onze Alcon-medewerkers van de klantenservice beschikbaar om u telefonisch te woord te staan.

Productie & Productveiligheid

We hebben alle door de overheid aanbevolen maatregelen voor veiligheid en hygiëne getroffen om onze fabrieks- en magazijnmedewerkers te beschermen. Bijvoorbeeld het beperken van het aantal mensen in één gebied op hetzelfde moment, het aanpassen van werkstationopstellingen, waar mogelijk, en het minimaliseren van de dwarsstroom van mensen tussen productiediensten om sociale afstand te ondersteunen en potentiële blootstelling te verminderen. We blijven voldoen aan onze hoge normen voor productveiligheid, inclusief sterilisatie en veilige levering aan onze klanten.

Productlevering

Alcon heeft de nodige protocollen ontworpen om een ​​consistente levering van producten te garanderen. Tenzij anders bepaald door lokale overheden, blijven onze productielocaties open en produceren ze de volledige productlijn voor Alcon. Onze inkoopteams houden nauw contact met onze leveranciers om de toegang tot grondstoffen en andere componenten te behouden. Over het algemeen streven we naar 12 weken klantklare producten in onze toeleveringsketen. Voor de meeste van onze producten zitten we op of dichtbij dit niveau.

Vanaf vandaag zijn alleen onze productieactiviteiten in Maleisië (die voornamelijk AirOptix®-merken produceert) getroffen. De lokale autoriteiten hebben daar de opdracht gegeven alle bedrijven buiten de essentiële diensten (zoals supermarkten, banken en benzinestations) tot eind maart te sluiten. We zijn van plan de normale activiteiten te hervatten zodra dit mandaat is opgeheven. We hebben andere faciliteiten die ook de AirOptix®-productfamilie produceren.

Professionele opleidingen & Trainings

We zijn verplicht om alle geplande persoonlijke trainingen tot nader order uit te stellen; we breiden echter onze online trainingsmogelijkheden zo goed mogelijk uit.

Het dragen van contactlenzen

We wilden u ook op de hoogte stellen van onze positie met betrekking tot het dragen van contactlenzen: er is momenteel geen bewijs dat het dragen van contactlenzen een risico op infectie met coronavirus (COVID-19) met zich meebrengt. Daarom moeten klanten de gebruiks- en onderhoudsinstructies die u aanbeveelt, blijven volgen tijdens het gebruik van contactlenzen. Lees hier onze volledige verklaring: Alcon.com/info. Terwijl we werken aan de COVID-19-pandemie, is het belangrijkste om al uw klanten eraan te herinneren (of ze nu contactlenzen, een bril dragen of helemaal geen gezichtscorrectie nodig hebben, evenals droge ogen en oogallergieën) om ALTIJD hun handen schoon te maken en het aanraken van hun ogen, neus en mond te vermijden met ongewassen handen.

We bevinden ons momenteel allemaal op onbekend terrein, maar wees gerust dat wij de nodige inspanningen nemen om ervoor te zorgen dat we u en uw klanten op dit kunnen ondersteunen. Net zoals u zullen we de ontwikkelingen en het advies nauwlettend volgen om ervoor te zorgen dat u, onze medewerkers, gezinnen en het grote publiek op dit moment het beste worden verzorgd. We zullen u en ons beleid hierop afstemmen.

Zorg goed voor uzelf en voor elkaar en laten we trachten deze uitzonderlijke tijd zo goed mogelijk door te komen.

Vriendelijke groeten,

Jason Klomp
Country Franchise Head VC