Geen onderdeel van een categorie

Geef nieuwe lensdragers dat extra duwtje naar succes met PRECISION1™

By mei 12, 2021 mei 17th, 2021 No Comments

Nog te vaak zorgen tegenvallers tijdens de eerste ervaringen met lenzen dragen voor drop-out. Tegenvallers die we met extra ondersteuning wellicht konden voorkomen of verzachten. Om met PRECISION1™ een soepele start, en vooral succes op langere termijn te verzekeren, stippelden we een opvolgingsprogramma uit dat jouw advies en begeleiding doortrekt naar de thuisomgeving.

Geslaagde eerste ervaring met lenzen dragen

Wie de stap naar lenzen dragen zet, belandt vaak in een soort rollercoaster. De ‘aha’-ervaring van voor het eerst zelf je lenzen aanbrengen of probleemloos kunnen sporten, maar ook de mindere momenten als je een lens laat vallen of moeite ondervindt om ze uit te nemen … het hoort er allemaal bij.

Van de nieuwe lensdragers vindt 75 % het best spannend om thuis voor het eerst zelf met contactlenzen aan de slag te gaan. En die eerste ervaringen kunnen hun toekomst als lensdrager natuurlijk maken of breken.

Life challenge program Alcon
Precision 1 lenzen

Ondersteuning voor de beginnende lensdrager

Met ons PRECISION1™ Life Challenge-programma laten we niets aan het toeval over.

Klantenonderzoek wees uit dat:

  • 81% het fantastisch zou vinden mocht de opticien hulpmiddelen voorzien tijdens de proefperiode.1
  • 75% een starterkit een enorme hulp zou vinden om hen te ondersteunen tijdens de proefperiode.1
  • 61% graag zou beschikken over video’s of digitale tools die aangeven hoe je het best omgaat met contactlenzen.1

Dus ontwikkelden we dit digitale stap-voor-stap-coachingprogramma, dat starters op hun weg naar succesvol lenzen dragen extra houvast geeft.

Een daglens met sterke troeven

Het PRECISION1™ Life Challenge-programma begint natuurlijk bij … jou! Het komt trouwens ook weer bij jou terug, maar we beginnen bij het begin: de starterkit. Komt er een kandidaat-lensdrager langs die een perfecte oplossing kan vinden binnen ons PRECISION1™ of PRECISION1™ for Astigmatism aanbod? Mooi! Want die contactlens bezit op zich al sterke troeven om een beginnend lensdrager te overtuigen:

  • Ze biedt haarscherp zicht,2* ook voor astigmaten: oogzorgspecialisten melden 99% aanpassucces bij de eerste aanpassing met PRECISION1™ for Astigmatism contactlenzen.3**
  • Dankzij de SMARTSURFACE®-technologie bedekt een flinterdunne, hoogwaardige waterhoudende laag haar lensoppervlak. Die bevat meer dan 80% water en verleent zo extra langdurig comfort.2,4
  • Ze laat zich makkelijk hanteren.2 Doordat een PRECISION1™ daglens mooi haar vorm behoudt, verlaagt ze de drempel om voor het eerst een contactlens aan te brengen of uit te nemen.

Digitale begeleiding naar succesvol lenzen dragen

Nog mooier wordt het als je weet dat je de kandidaat-lensdrager een complete starterkit kan aanbieden. Daarin geef je gratis PRECISION1™ proeflenzen voor vijf dagen mee. Maar dat niet alleen! De starterkit daagt jouw nieuwe rekruut ook uit tot deelname aan de PRECISION1™ Life Challenge.

Jullie hoeven enkel samen de QR-code op het betreffende formulier te scannen en dan kan de starterkit mee naar huis. Vanaf daar nemen wij het over om er via volledig gratis digitale ondersteuning.

Educatie en informatie over contactlenzen

Wat houdt het programma in? Negen weken lang ontvangt de startende lensdrager wekelijks een e-mail. De mails staan boordevol educatieve video’s en de antwoorden op veelgestelde vragen, maar bevatten ook leuke weetjes en ontkrachten mythes over lenzen dragen. Ze verwijzen trouwens naar acht webpagina’s waarop nog meer wetenswaardigheden terug te vinden zijn. Al onze informatie en communicatie is erop gericht die voorzichtige eerste stapjes op het pad naar lenzen dragen tot een stevige tred om te vormen.

Een nieuwe kijkervaring met PRECISION1™

Een stevige tred die al snel terug naar jouw winkel leidt. Want natuurlijk hebben we er ook aan gedacht om aan de allereerste aankoop van PRECISION1™ of PRECISION1™ for Astigmatism, dat onweerstaanbaar aantrekkelijke extraatje te koppelen. Een Netflix voucher in dit geval, zodat de kersverse lensdragers volop van hun nieuwe kijkervaring kunnen genieten.

Koopt je klant voor het eerst 2 x 30 of 2 x 90 packs PRECISION1™ of PRECISION1™ for Astigmatism, dan krijgt die daarbij een voucher ter waarde van € 15 om naar hartenlust films of series te streamen.

Consument gemotiveerd om lenzen te dragen

Je vraagt je af of de consument wel boodschap heeft aan zo’n programma? In Spanje kent het alvast een overweldigend succes! Maar liefst 82% van de klanten aarzelde geen moment om op het PRECISION1™ Life Challenge-programma in te tekenen en velen onder hen openden gretig de mails en webpagina’s. Bij de consument is de motivatie om succesvol lenzen te dragen er zo te zien dus.

Wij hopen alvast op een vergelijkbaar succes. En de enige investering die we van jou vragen? Heel veel enthousiasme om onze PRECISION1™ starterkits massaal te promoten bij jouw klanten!

Bronnen

Voor indicaties, contra-indicaties en waarschuwingen verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing van het relevante product.

*Resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele voorafbestaande aandoeningen.
**Based on lens movement, centration and orientation at initial fitting; n=78.

  1. Gallileo 2020 Shopper research
  2. Cummings S, Giedd B, Pearson C. Clinical performance of a new daily disposable spherical contact lens. Optom Vis Sci. 2019;96:Eabstract 195375.
  3. Alcon data on _le, 2020.
  4. PRECISION1 (DDT2) Lens with Smart Surface study; Alcon data on file, 2019.

© 2021 Alcon Inc. BNLX-PR1-2100041 04/2021