Geen onderdeel van een categorie

Waarom de eerste ervaring met contactlenzen dragen zo belangrijk is

By maart 16, 2021 No Comments

Net als bij een eerste date, is het belangrijk om bij een eerste ervaring met contactlenzen dragen ‘de klik’ te voelen. Dat vraagt natuurlijk om een aantrekkelijke starterlens. De nieuwe PRECISION1™ is speciaal gemaakt om de beginnende lensdrager moeiteloos tot een tweede (en derde, en vierde, en …) date te verleiden.

De eerste lenservaring maakt het verschil 

Met zo’n eerste lenservaring maak je het verschil. Het verschil tussen het idee ‘dit is niks voor mij’ en de beslissing om contactlenzen deel van je leven te maken. Vandaar dat het bijzonder belangrijk is om je klant zo’n eerste lenservaring met de juiste lens te laten beleven. Met dat doel voor ogen hebben we PRECISION1™ ontwikkeld: de starterlens waarmee jouw klant blijft doorgaan. Is er toch nog wat twijfel? Dan neem je die met behulp van het unieke opvolgingsprogramma weg.

Precision 1 lenzen

Jonge brildragers willen graag lenzen dragen 

 

Onderzoek toont aan dat

  • 72 % van de brildragers tussen de 15 en 24 jaar graag lenzen wil dragen.1
  • Nieuwe lensdragers binnen het jaar een drop-outpercentage van 22 % kennen,2 waarvan 42 % zelfs al binnen de drie maanden stopt.1

De voornaamste factoren die een rol spelen bij drop-out zijn2:

  • Slechte of suboptimale visus
  • Ongemak
  • Moeilijkheden bij het aanbrengen en/of uitnemen
  • Gebrek aan verdere opvolging

Zeker als er een combinatie van factoren speelt, houdt zo’n nieuwe lensdrager het dan al snel voor gezien. Swipe naar links, geen match.

Ideale kwaliteiten voor een starterlens 

Daarom combineerde Alcon in de PRECISION1™ daglens een aantal technologische kwaliteiten die voor een vlotte gewenning en goede resultaten zorgen.

  • Haarscherp zicht,4* ook voor astigmaten
    Oogzorgspecialisten melden 99% aanpassucces bij de eerste aanpassing met PRECISION1™ for Astigmatism contactlenzen.3**
  • SMARTSURFACE®-technologie4-5
    De flinterdunne, hoogwaardige waterhoudende laag aan het lensoppervlak bevat meer dan 80% water, goed voor extra langdurig comfort.4
  • Gemakkelijk hanteerbaar4
    Veel klanten hebben wat drempelvrees of ondervinden moeilijkheden om voor het eerst een contactlens aan te brengen of uit te nemen. Een PRECISION1™ daglens maakt het hen makkelijk doordat ze mooi haar vorm behoudt.
Precision 1 lenzen

Perfect van start met PRECISION1®

Om ervoor te zorgen dat die technologie volledig tot haar recht kan komen, koppelden we er bovendien ook een opvolgingsprogramma aan. Het is erop gericht jou als oogzorgspecialist sterker te maken in je adviesrol en onderstreept je deskundige begeleiding voor, tijdens en na de aanpassing.

Starterkit

Het begint al bij de starterkit. Een klant die voor het eerst langskomt voor contactlenzen, krijgt zoveel informatie te verwerken, dat een deel daarvan niet of maar half blijft hangen. In de Starterkit die bij PRECISION1™ hoort, zijn naast de gratis proeflenzen voor vijf dagen, uitleg en informatie ook een aantal handige tips & trics mooi verzameld.

PRECISION1™ Life Challenge

Ons opvolgingsprogramma gaat natuurlijk verder dan de starterkit. Met het geautomatiseerde e-mailingprogramma PRECISION1™ Life Challenge hou je de communicatielijn met je nieuwe klant open. Op regelmatige basis zenden we goede raad, interessante video’s en antwoorden op veelgestelde vragen. Zo voelen je klanten zich verwend zonder dat je voor elk van hen individueel tijd moet vrijmaken.

Netflix voucher
De klanten die het volledige programma doorlopen zullen bovendien worden beloond met een Netflix Voucher op te halen in jouw zaak bij hun eerste aankoop van PRECISION1™ contactlenzen.

Goede lensdraagroutine opbouwen 

Zeker nu de fysieke contacten met klanten minder vanzelfsprekend zijn, is het belangrijk om online kanalen in je klantencommunicatie te betrekken. Alcon neemt graag de digitale boodschappersrol op zich. Zo kan het traject dat ze onder jouw begeleiding gestart zijn doorlopen zodat ze de juiste routine voor lenzen dragen opbouwen en aanhouden.

Oogcomfort voor thuiswerkers 

Voor alle duidelijkheid: PRECISION1™ beperkt zich zeker niet tot de beginnende lensdrager. Ook heel wat trouwe lensdragers die een aantal maanden geleden zijn overgeschakeld op thuiswerken, snakken naar een lens die voldoende bevochtiging biedt om de vele uren beeldschermgebruik te doorstaan. Voor velen onder hen kan PRECISION1™ die behoefte aan oogcomfort invullen.

Maak brildragers warm voor contactlenzen

Spreek ook je brildragende klanten gerust aan om de combinatie met contactlenzen uit te proberen. Terwijl ze een nieuw brilmontuur passen, bijvoorbeeld. Dat brildragers er zelf niet spontaan naar informeren is vaak niet bij gebrek aan interesse, maar vaak omdat ze onvoldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden. Of ze durven misschien niet goed en hebben wat extra geruststelling of motivatie nodig.

Dat de formule brillen en contactlenzen werkt, weet jij als geen ander. Grijp dus elke gelegenheid aan om je klanten erover te informeren. Ook hier toont de PRECISION1™ daglens zich natuurlijk van haar beste zijde.

Bronnen

*Resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele voorafbestaande aandoeningen.**Based on lens movement, centration and orientation at initial fitting; n=78.
Voor indicaties, contra-indicaties en waarschuwingen verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing van het relevante product

  1. Vision Needs Monitor 2018.
  2. SULLEY – Retention Rates in New Contact Lens Wearers (v1.0)
  3. Alcon data on _le, 2020.
  4. Cummings S, Giedd B, Pearson C. Clinical performance of a new daily disposable spherical contact lens. Optom Vis Sci. 2019;96:Eabstract 195375.
  5. PRECISION1 (DDT2) Lens with Smart Surface study; Alcon data on file, 2019.

©2021 Alcon Inc. BNLX-PR1-2100013 02/2021