Geen onderdeel van een categorie

Wat maakt PRECISION1™ zo’n geschikte starterlens?

By april 9, 2021 april 23rd, 2021 No Comments

Wie start met lenzen dragen, is op zoek naar een contactlens die meteen goed aanvoelt en ook goed blijft aanvoelen op langere termijn. Precies met dat doel voor ogen is onze nieuwe PRECISION1™ daglens ontwikkeld: dé starterlens waarmee je blijft doorgaan.

De juiste contactlens kiezen

Welzijn en veiligheid: twee woorden die tijdens deze pandemie vaker dan ooit op de voorgrond treden. Ook voor lensdragers blijken dit sleutelbegrippen te zijn. De keuze voor contactlenzen speelt een cruciale rol in het welzijn van de lensdrager. Over die contactlenskeuze moet die zich bovendien ook op langere termijn gerust kunnen voelen. Dat maakt van jou als contactlensspecialist de aangewezen persoon om over het welzijn en de zekerheid van jouw lensdragende klanten te waken. Onze recentste innovatie, PRECISION1™, geeft je hiervoor sterke troeven in handen.

Waarom lensdragers afhaken

De voornaamste redenen waarom startende lensdragers het voor gezien houden:1

  • Gebrek aan draagcomfort
  • De visus die te wensen overlaat
  • Problemen bij het aanbrengen of uitnemen
contactlens kiezen

Met die specifieke drop-out uitdagingen voor ogen ontwikkelde Alcon de nieuwe PRECISION1™ daglens.

Precision 1 lenzen

SMARTSURFACE®-technologie

De kracht van PRECISION1™ schuilt in haar SMARTSURFACE®-technologie. Die is geïnspireerd door de ongeëvenaarde watergradiënttechnologie van DAILIES TOTAL1®.

Watergradiënt

Het watergehalte in DAILIES TOTAL1® neemt geleidelijk toe van 33 % in de kern tot bijna 100 % aan het lensoppervlak.2

SMARTSURFACE®-technologie

De silicone hydrogel lenskern van de PRECISION1™ bestaat voor 51 % uit water, met daarboven een flinterdunne, hoogwaardige oppervlaktelaag die meer dan 80 % water bevat.4 In dit geval gaat het om uniforme waterhoudende lagen, niet om een graduele overgang.

Drop-out uitdagingen aangaan

Deze SMARTSURFACE®-technologie is er speciaal op gericht om vroege drop-out terug te dringen door startende lensdragers een eerste lenservaring te laten beleven die meteen goed zit … en goed blijft zitten. Op elk van de grootste drop-out uitdagingen biedt ze een antwoord:5

Draagcomfort

Door het hoge watergehalte aan het lensoppervlak draagt de SMARTSURFACE®-technologie bij aan een langdurige bevochtiging:6*

  • Een bepalende factor voor draagcomfort!
  • Visus

De SMARTSURFACE®-technologie ondersteunt een stabiele traanfilm. Belangrijk, want de stabiliteit van de traanfilm speelt een belangrijke rol in goed en comfortabel zicht.4**

  • Sferisch
  • Het ruime sterktebereik, van -12,00D tot +8,00D, zorgt ervoor dat je een grote groep nieuwe lensdragers van dat haarscherp zicht kan laten genieten.
  • Torisch
  • Ook astigmaten. Dankzij het PRECISION BALANCE 8|4™ Design mogen PRECISION1™ for Astigmatism-dragers net zo goed op haarscherp zicht rekenen.7**
  • Voor hen zullen de sferische sterkten bij lancering plano tot -6,00D gaan in stappen van 0,25D, met drie cilindersterkten en assen per 10°. Ook de 50% astigmatische lensdragers die tot nog toe sferische lenzen droegen,8 hoeven zich dus niet langer te verzoenen met de suboptimale visus die deze opleveren.
  • Bovendien geven oogzorgspecialisten aan dat ze met PRECISION1™ for Astigmatism al bij de eerste aanpassing 99% aanpassucces*** Dat zijn dus nog meer tevreden klanten!
  • Hanteerbaarheid

De samenstelling van PRECISION1™ zorgt ervoor dat de contactlens mooi haar vorm behoudt.

  • Dat geeft onervaren lensdragers die wat angstig of onzeker zijn heel wat meer vertrouwen bij het aanbrengen of uitnemen van de lenzen.
  • Zo scheelt een eerste aanpassing al snel in stoeltijd.

Samen maken al deze eigenschappen PRECISION1™ tot een starterlens die meteen weet te overtuigen. Al zal je er bij de ervaren lensdrager die door comfortgebrek een drop-out risico vormt zeker ook mee scoren.

De starterlens waarmee je blijft doorgaan

Met een uitgekiend opvolgingsprogramma maakt Alcon het geheel af. Dat zet jou sterker in je adviesrol en verstevigt de band tussen jou als contactlensspecialist, de lensdrager en de PRECISION1™ contactlens.

  • Het begint met de starterkit, waar de kandidaat-lensdrager naast proeflenzen ook heel wat informatie in vindt.
  • Is de eerste kennismaking achter de rug? Voelt de startende lensdrager zich goed bij jouw advies om voor PRECISION1™ te kiezen? Dan leidt de Netflix voucher deze terug naar jouw winkel voor die eerste aankoop van PRECISION1™ daglenzen.
  • Met goed raad, interessante video’s en weetjes zorgt het geautomatiseerde e-mailingprogramma PRECISION1™ Life Challenge er tot slot voor dat je klant zich veilig blijft voelen bij de gemaakte keuze. Ook op langere termijn.

Zo laten we niets aan het toeval over om ervoor te zorgen dat iedereen zich tevreden en veilig blijft voelen met een keuze voor PRECISION1™.

Bronnen

Voor indicaties, contra-indicaties en waarschuwingen verwijzen wij u naar de gebruiksaanwijzing van het relevante product.

* Gebaseerd op de gemiddelde subjectieve score voor algemeen zicht, algemeen comfort en algemeen gebruiksgemak bij dragers van PRECISION1® contactlenzen. Deze score wordt gegeven bij de opvolgingsafspraak na drie maanden.

** Resultaat individueel afhankelijk en kan beïnvloed worden door eventuele voorafbestaande aandoeningen.

***Based on lens movement, centration and rotation at initial rotation at initial fitting.

  1. Sulley A. Retention rates in new contact lens wearers. Eye and Contact Lens. 2018;44:S273-S282
  2. Angelini TE, Nixon RM, Dunn AC, et al. Viscoelasticity and mesh-size at the surface of hydrogels characterized with microrheology. Invest Ophthalmol Vis Sci. 2013;54:E-abstract.
  3. PRECISION1 Contact Lenses [Instructions for Use].
  4. Alcon data on file, 2018.
  5. Cummings S, Giedd B, Pearson C. Clinical performance of a new daily disposable spherical contact lens. Poster presented at the American Academy of Optometry Annual Conference, October 23-26 2019; Orlando, Florida
  6. Alcon data of file, 2018 and 2019.
  7. Cummings S, Brobst A. Clinical assessment of a new silicone hydrogel daily disposable and a HEMAbased daily disposable contact lens. Poster presented at the American Academy of Optometry AnnualConference, October 23-26 2019; Orlando, Florida
  8. Luensmann D, Schaeffer JL, Rumney NJ, Stanberry A, Walsh K, Jones L. Spectacle prescriptions review to determine prevalence of ametropia and coverage of frequent replacement soft toric contact lenses. Cont Lens Anterior Eye. 2018 Oct;41(5):412-420
  9. Alcon data on file, 2020.

© 2021 Alcon Inc. BNLX-PR1-2100031 03/2021